
- 800 g batatów
- 800 g wody
- średnia cebula
- mały ziemniak
- 50 g masło bez laktozy
- sól morska
- pieprz ziołowy
Przepis:
Masło pokrojone na kawałki rozpuścić w dużym garnku, dodać obraną i pokrojoną na kawałki cebulę i chwilę gotować na wolnym ogniu, dolać trochę wody. Potem dodać 800 g wody, obrane i pokrojone na kawałki bataty i ziemniaka. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu, aż do zmięknięcia batatów. Jeśli nie są zanurzone całe we wodzie to trzeba dolać. Następnie zblendować lekko i nadal gotować na wolnym ogniu przez około 10 - 15 minut. Z czasem wody będzie coraz mniej, więc trzeba dolać. Następnie znowu zblendować do uzyskania gładkiej konsystencji. Gdy krem będzie zbyt gęsty, znów dodać wodę i blendować. Na koniec przyprawić solą i pieprzem.
EN
Components:
- 800 g sweet potatoes
- 800 g of water
- average onion
- small potato
- 50 g butter without lactose
- sea salt
- herbal pepper
Recipe:
Cut the butter into pieces in a large saucepan, add the peeled and chopped onions and simmer for a while, pour some water. Then add 800 g of water, peeled and cut into pieces of sweet potato and potato. Cook under cover on low heat until the sweet potatoes are softened. If you are not submerged in water, you must top it up. Then blend slightly and continue simmering for 10 - 15 minutes. With time, water will be less and less, so you have to top it up. Then blanch again to obtain a smooth consistency. When the cream is too thick, add water and blend again. At the end season with salt and pepper.
Komentarze
Prześlij komentarz