Składniki:
- 500 g dyni piżmowej
- 600 ml wody
- 1 kostka warzyw+na do zupy
- 100 g ziemniaków
- 100 g marchewki
- 80 g cebuli
- sól morska
- pieprz ziołowy
Przepis:
Warzywa obrać i pokroić w kostki. Do garnka wlać 600 ml wody i wrzucić kostkę warzywną, zagotować. Następnie dodać dynię, ziemniaki, marchewkę, cebulę. Gotować do miękkości, dodać pół łyżeczki soli i szczyptę pieprzu. Całość zblendować do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawić do smaku.
EN
Pumpkin cream soup
Components:
- 500 g of musky pumpkin
- 600 ml of water
- 1 vegetable cube for soup
- 100 g potatoes
- 100 g carrots
- 80 g of onions
- sea salt
- herbal pepper
Recipe:
Peel vegetables and cut into cubes. Pour 600 ml of water into a pot and throw in a vegetable cube, boil it. Then add the pumpkin, potatoes, carrots, and onions. Cook until tender, add half a teaspoon of salt and a pinch of pepper. Allow to blend to a smooth constitution. Season to taste.
- 500 g dyni piżmowej
- 600 ml wody
- 1 kostka warzyw+na do zupy
- 100 g ziemniaków
- 100 g marchewki
- 80 g cebuli
- sól morska
- pieprz ziołowy
Przepis:
Warzywa obrać i pokroić w kostki. Do garnka wlać 600 ml wody i wrzucić kostkę warzywną, zagotować. Następnie dodać dynię, ziemniaki, marchewkę, cebulę. Gotować do miękkości, dodać pół łyżeczki soli i szczyptę pieprzu. Całość zblendować do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawić do smaku.
EN
Pumpkin cream soup
Components:
- 500 g of musky pumpkin
- 600 ml of water
- 1 vegetable cube for soup
- 100 g potatoes
- 100 g carrots
- 80 g of onions
- sea salt
- herbal pepper
Recipe:
Peel vegetables and cut into cubes. Pour 600 ml of water into a pot and throw in a vegetable cube, boil it. Then add the pumpkin, potatoes, carrots, and onions. Cook until tender, add half a teaspoon of salt and a pinch of pepper. Allow to blend to a smooth constitution. Season to taste.
Komentarze
Prześlij komentarz