W lato warto jadać lekko i zdrowo, a przede wszystkim kolorowo :)
Chłodnik z buraczków jest idealny w sezonie letnim, jest delikatny i bardzo smaczny, a jego żywy kolor zachwyca :)
Przepis:
500 g buraków
1 l kefiru
mały jogurt grecki
odrobina octu winnego
sól, pieprz
Przygotowanie:
buraki ugotować, poczekać aż ostygną a następnie zmiksować na gładką konsystencję, dodać kefir, jogurt, ocet, wszystko zmiksować, potem dodać sól, pieprz według uznania i świeży koperek (do ozdoby i na lepsze trawienie)
I GOTOWE <3
Spokojnie wystarczy na rodzinny obiad :)
EN
Recipe:
500 g of beets
1 l of kefir
small Greek yogurt
a bit of wine vinegar
salt pepper
Preparation:
Boil the beets, wait until they cool and then blend to a smooth consistency, add kefir, yogurt, vinegar, blend everything, then add salt, pepper as desired and fresh dill (for decoration and better digestion)
AND READY <3
Easy enough for a family dinner :)
Nie przepadam za chłodnikami :P
OdpowiedzUsuńNa szczęście są jeszcze inne ciekawe zupki :)
UsuńJuż niedługo u mnie na blogu :)