Przejdź do głównej zawartości

White Brownie














Składniki:
60 g masła bez laktozy 
2 tabliczki białej czekolady
100 g mąki pszennej bio typ 550
8 g cukru waniliowego
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
kropelki z czekolady deserowej

Przepis:
Czekoladę rozpuścić z masłem, dodać ekstrakt, jajka, proszek, cukier waniliowy, wymieszać. Dodać mąkę i dokładnie wymieszać aż do jednolitej konsystencji. Dodać kropelki z czekolady i delikatnie wymieszać. 
Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać kropelkami z czekolady. Piec w 180 stopniach przez 10 minut, następnie w 170 stopniach przez 10 minut. Pozostawić do ostygnięcia.



EN


Components:
60 g butter without lactose
2 bars of white chocolate
100 g organic wheat flour type 550
8 g vanilla sugar
1 teaspoon vanilla extract
3 eggs
1 teaspoon of baking powder
dark chocolate droplets

Recipe:
Melt chocolate with butter, add extract, eggs, powder, vanilla sugar, mix. Add flour and mix thoroughly until a homogeneous consistency. Add chocolate droplets and mix gently.
Transfer to a mold lined with baking paper. Sprinkle with chocolate droplets. Bake at 180 degrees for 10 minutes, then at 170 degrees for 10 minutes. Leave to cool.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Sernik czekoladowy / Chocolate cheesecake

Składniki: Spód: 50 g ciastek pełnoziarnistych kakaowych 40 g masła  30 g cukier muscovado Środek: 1kg twarogu na sernik zmielonego 250 g sera mascarpone 110 g cukru muscovado 40 g masła paczka budyniu czekoladowego 3 jajka 40 g kaszy manny 20 g kakao  1 monte 150 g Wierzch: 1 tabliczka czekolady deserowej 20 - 30 ml śmietanki 30 % Przepis: Ciastka z masłem i cukrem zblendować.  Na okrągłą formę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć masę.  Twaróg i ser mascarpone przełożyć do dużej miski, dodać rozpuszczone masło, paczkę budyniu, żółtka jaj, kakao, monte i dokładnie zmiksować. Dodać kaszę mannę. Białka ubić na sztywno w osobnym naczyniu, dodać do reszty składników.  Wyłożyć do formy.  Piec 150 stopniach około 1 godzinę , następnie w 140 stopniach około 50 minut, pozostawić do ostygnięcia.  Czekoladę deserową rozpuścić w misce nad garnkiem z wodą gotującą się na wolnym ogniu. ...

Szpinakowo miętowe muffinki z gorzką czekoladą / Spinach mint muffins with bitter chocolate

Składniki: - 80 g masła klarowanego Ghee - 150 g świeżego szpinaku baby - 2 - 3 gałązki świeżej mięty - 175 g mąki pszennej bio typ 550 - 50 g cukru trzcinowego lub ksylitolu - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 jajka bio - szczypta soli himalajskiej + 60 g kropelek czekoladowych gorzkich lub opcjonalnie gorzka czekolada połamana na drobne kawałki Przepis: Szpinak i miętę opłukać i zblendować. Do naczynia dodać  masło klarowane, cukier, mąkę, jajka, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Dokładnie wymieszać i dodać zblendowany szpinak z miętą, całość chwilę zblendować, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać 1/3 porcji kropelek czekoladowych i wymieszać całość delikatnie. Wylać do formy na muffinki lub foremek (wyszło 6 dużych muffinek). Wierzch posypać resztą kropelek czekoladowych i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 170 stopniach około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić do ostygnięcia na kratce. Szybkie i zdrowe :D ...
Red Tea with cranberry and a good magazine :)