
Składniki:
60 g masła bez laktozy
2 tabliczki białej czekolady
100 g mąki pszennej bio typ 550
8 g cukru waniliowego
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
kropelki z czekolady deserowej
Przepis:
Czekoladę rozpuścić z masłem, dodać ekstrakt, jajka, proszek, cukier waniliowy, wymieszać. Dodać mąkę i dokładnie wymieszać aż do jednolitej konsystencji. Dodać kropelki z czekolady i delikatnie wymieszać.
Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać kropelkami z czekolady. Piec w 180 stopniach przez 10 minut, następnie w 170 stopniach przez 10 minut. Pozostawić do ostygnięcia.
EN
Components:
60 g butter without lactose
2 bars of white chocolate
100 g organic wheat flour type 550
8 g vanilla sugar
1 teaspoon vanilla extract
3 eggs
1 teaspoon of baking powder
dark chocolate droplets
Recipe:
Melt chocolate with butter, add extract, eggs, powder, vanilla sugar, mix. Add flour and mix thoroughly until a homogeneous consistency. Add chocolate droplets and mix gently.
Transfer to a mold lined with baking paper. Sprinkle with chocolate droplets. Bake at 180 degrees for 10 minutes, then at 170 degrees for 10 minutes. Leave to cool.
Komentarze
Prześlij komentarz