Składniki:
- 150 g masła bez laktozy
- 200 g mleka bez laktozy
- 100 g mąki pełnoziarnistej Bio
- 150 g mąki pszennej Bio
- 2 jajka Bio
- 100 g stewii w proszku
- 20 g cukru trzcinowego nierafinowanego
- szczypta soli
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 120 g świeżych borówek
Przepis:
Masło rozpuścić w garnku, dodać stewie, cukier, mąkę, jajka, proszek, sól, mleko. Wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać borówki i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do foremek. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach 35 - 40 minut, aż do zarumienienia. Po upieczeniu odłożyć do ostygnięcia.
EN
Components:
- 150 g butter without lactose
- 200 g milk without lactose
- 100 g of whole-grain Bio flour
- 150 g of wheat flour Bio
- 2 Bio eggs
- 100 g of stevia powder
- 20 g of unrefined cane sugar
- pinch of salt
- 1.5 teaspoons of baking powder
- 120 g of fresh blueberries
Recipe:
Dissolve butter in a pan, add stevie, sugar, flour, eggs, powder, salt, milk. Mix to obtain a homogeneous consistency. Add blueberries and mix gently. Put the dough into the molds. Bake in a preheated oven at 180 degrees for 35 - 40 minutes, until it is brown. After baking, leave to cool.
Komentarze
Prześlij komentarz