Gofry jaglane
Składniki:
- 130 g mąki jaglanej
- 120 g mąki pszennej bio
- 150 g mleka bez laktozy
- 100 g mleka owsianego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka bio
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- 15 g zielonego mixu proszku z zielonej naci pietruszki, młodego jęczmienia, liści jarmużu
- 3 - 4 łyżki cukru trzcinowego nierafinowanego
- szczypta soli
Przepis:
Oddzielić żółtka od białek, do miski wsypać mąke, mleko, proszek do pieczenia, mix, olej, cukier, sól. Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Białka ubić na sztywno w osobnej misce.
Po ubiciu dodać do reszty składników i na wolnych obrotach zmiksować całość. Wlać do silikonowej formy na gofry.
Piec w 200 stopniach z termoobiegiem, w nagrzanym piekarniku około 30 - 40 minut, do zarumienienia. Będą gotowe jeśli gofry same wypadną z formy i nie będą wilgotne.
EN
Millet Waffles
Components:
- 130 g of millet flour
- 120 g of wheat flour bio
- 150 g milk without lactose
- 100 g oat milk
- 1 teaspoon of baking powder
- 2 bio eggs
- 4 tablespoons of rapeseed oil
- 15 g green powder mix with green parsley leaves, young barley, kale leaves
- 3 - 4 tablespoons of unrefined cane sugar
- pinch of salt
Recipe:
Separate the yolks from the whites, pour the flour, milk, baking powder, mix, oil, sugar, salt into the bowl. Mix to obtain a smooth consistency. Whip the egg whites in a separate bowl.
After whipping, add the rest to the rest of the ingredients and at low speed. Pour the silicone waffle mold.
Bake at 200 degrees with hot air in a preheated oven, about 30 - 40 minutes, until it is brown. They will be ready if the waffles themselves fall out of the mold and will not be damp.
Składniki:
- 130 g mąki jaglanej
- 120 g mąki pszennej bio
- 150 g mleka bez laktozy
- 100 g mleka owsianego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka bio
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- 15 g zielonego mixu proszku z zielonej naci pietruszki, młodego jęczmienia, liści jarmużu
- 3 - 4 łyżki cukru trzcinowego nierafinowanego
- szczypta soli
Przepis:
Oddzielić żółtka od białek, do miski wsypać mąke, mleko, proszek do pieczenia, mix, olej, cukier, sól. Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Białka ubić na sztywno w osobnej misce.
Po ubiciu dodać do reszty składników i na wolnych obrotach zmiksować całość. Wlać do silikonowej formy na gofry.
Piec w 200 stopniach z termoobiegiem, w nagrzanym piekarniku około 30 - 40 minut, do zarumienienia. Będą gotowe jeśli gofry same wypadną z formy i nie będą wilgotne.
EN
Millet Waffles
Components:
- 130 g of millet flour
- 120 g of wheat flour bio
- 150 g milk without lactose
- 100 g oat milk
- 1 teaspoon of baking powder
- 2 bio eggs
- 4 tablespoons of rapeseed oil
- 15 g green powder mix with green parsley leaves, young barley, kale leaves
- 3 - 4 tablespoons of unrefined cane sugar
- pinch of salt
Recipe:
Separate the yolks from the whites, pour the flour, milk, baking powder, mix, oil, sugar, salt into the bowl. Mix to obtain a smooth consistency. Whip the egg whites in a separate bowl.
After whipping, add the rest to the rest of the ingredients and at low speed. Pour the silicone waffle mold.
Bake at 200 degrees with hot air in a preheated oven, about 30 - 40 minutes, until it is brown. They will be ready if the waffles themselves fall out of the mold and will not be damp.
Komentarze
Prześlij komentarz