Przejdź do głównej zawartości

Gofry jaglane / Millet waffels

Gofry jaglane 

Składniki:
- 130 g mąki jaglanej
- 120 g mąki pszennej bio
- 150 g mleka bez laktozy
- 100 g mleka owsianego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka bio
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- 15 g zielonego mixu proszku z zielonej naci pietruszki, młodego jęczmienia, liści jarmużu
- 3 - 4 łyżki cukru trzcinowego nierafinowanego
- szczypta soli

Przepis:
Oddzielić żółtka od białek, do miski wsypać mąke, mleko, proszek do pieczenia, mix, olej, cukier, sól. Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Białka ubić na sztywno w osobnej misce. 
Po ubiciu dodać do reszty składników i na wolnych obrotach zmiksować całość. Wlać do silikonowej formy na gofry. 
Piec w 200 stopniach z termoobiegiem, w nagrzanym piekarniku około 30 - 40 minut, do zarumienienia. Będą gotowe jeśli gofry same wypadną z formy i nie będą wilgotne.




EN

Millet Waffles

Components:
- 130 g of millet flour
- 120 g of wheat flour bio
- 150 g milk without lactose
- 100 g oat milk
- 1 teaspoon of baking powder
- 2 bio eggs
- 4 tablespoons of rapeseed oil
- 15 g green powder mix with green parsley leaves, young barley, kale leaves
- 3 - 4 tablespoons of unrefined cane sugar
- pinch of salt

Recipe:
Separate the yolks from the whites, pour the flour, milk, baking powder, mix, oil, sugar, salt into the bowl. Mix to obtain a smooth consistency. Whip the egg whites in a separate bowl.
After whipping, add the rest to the rest of the ingredients and at low speed. Pour the silicone waffle mold.

Bake at 200 degrees with hot air in a preheated oven, about 30 - 40 minutes, until it is brown. They will be ready if the waffles themselves fall out of the mold and will not be damp.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Cienkie naleśniki / Thin pancakes

Składniki: 50g masła bez laktozy 300 ml mleka bez laktozy 3,2% 300 ml napoju z orzechów laskowych 4 jajka 270 g mąki pszennej bio szczypta soli + opcjonalnie kakao w proszku (kakaowe naleśniki) Przepis: Roztopione masło przełożyć do dużej miski. Dodać mleko i napój, 4 jajka i przesianą mąkę oraz szczyptę soli. Całość miksować aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawić chociaż na 30 minut. Smażyć na bardzo wolnym ogniu, najlepiej na patelni beztłuszczowej :) EN Ingredients: 50g butter without lactose 300 ml lactose free milk 3.2% 300 ml hazelnut drink 4 eggs 270 g organic wheat flour pinch of salt + optional cocoa powder (cocoa pancakes) Recipe: Transfer the melted butter into a large bowl. Add milk and a drink, 4 eggs and sifted flour and a pinch of salt. Mix everything until a homogeneous consistency is obtained. Let stand for at least 30 minutes. Fry on a very slow fire, preferably in a non-fat pan :)
Red Tea with cranberry and a good magazine :)

Water !!! Woda !!!

Water makes up 60 - 70% of adult :) We should drink about two liters of water a day. When you are on a diet , you should drink a lot. This will allow us to meet the desires and ramping facility hunger;) You can not drink the water large gulps, because everything quickly go out . You have to take two small sips at least every 5 minutes. Water has amazing properties !!! It helps fight colds, it is very important good hydration when lowered immunity. Detoxifies the body of toxins (removes toxic compounds, with whom we deal on a daily basis). Drinking daily and regularly significantly improves elasticity and skin tone and eliminates unwanted blemishes and imperfections.  It prevents aging - good hydration is the key to smaller wrinkles :) Woda stanowi 60 - 70 % masy dorosłego człowieka :) Powinniśmy wypijać około dwóch litrów wody dziennie. Gdy jesteśmy na diecie , warto dużo pić. Pozwoli nam to na zaspokojenie pragnienia i oszukanie ośrodka głodu ;) ...