Składniki:
- 150 g masła pokrojonego na kawałki + do natłuszczenia formy
- 185 g mąki pszennej typ 500
- 140 g cukru trzcinowego muscovado
- pół łyżeczki cukru waniliowego
- szczypta soli
- 3 jajka
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
Przepis:
Całość wyrabiać energicznie aż uzyskamy spójną konsystencję.
Połowę masy przelać do formy/foremek nie do pełna.
Następnie do drugiej połowy masy dodać 15 g kakao + 15 g cukru muscovado + 20 g mleka bez laktozy. Całość wymieszać, po czym wypełnić do końca formę/foremki. Delikatnie przemieszać widelcem.
Wstawić do piekarnika na ok. 50 - 60 minut na 180 stopni.
Pozostawić w formie na 15 minut.
Polewa według własnych życzeń :)
W moim przypadku jest to polewa z białej czekolady :)
Komentarze
Prześlij komentarz