
Składniki:
50 g masła
50 g cukru pudru
135 g mąki pszennej bio
1 jajko bio
szczypta soli himalajskiej
pół łyżeczki proszku do pieczenia
kilkanaście sztuk cukierków karmelków
Przepis:
Do miski wrzucić pokrojone na kawałki masło, dodać cukier puder, jajko, mąkę, sól, proszek. Dokładnie wyrobić dłońmi aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Włożyć do lodówki na około godzinę.
Po wyjęciu z lodówki blat oprószyć mąką i rozwałkować ciasto. Wyciąć kształty foremkami, pozostawić środek pusty, wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia i do każdego ciastka w środku ułożyć po jednym cukierku.
Piec w 180 stopniach z termoobiegiem przez 10 minut.
Po wyjęciu odstawić do ostygnięcia a potem porozkładać tak, aby się nie posklejały :)
EN
Components:
50 g butter
50 g icing sugar
135 g organic wheat flour
1 organic egg
a pinch of Himalayan salt
half a teaspoon of baking powder
several pieces of caramel candies
Recipe:
Add chopped butter to the bowl, add powdered sugar, egg, flour, salt, powder. Carefully knead with your hands until you get a homogeneous consistency. Put in the fridge for about an hour.
After removing from the fridge, sprinkle the top with flour and roll out the dough. Cut out shapes with molds, leave the center empty, put on a baking sheet with baking paper and put one candy inside for each cake.
Bake at 180 degrees with hot air for 10 minutes.
After removing set aside to cool and then spread out so that they do not stick together :)
Komentarze
Prześlij komentarz