Składniki:
4 małe jabłka
2 łyżki masła klarowanego
1 - 2 łyżek syropu ryżowego
1 łyżeczka cynamonu
30 g masła bez laktozy
40 g mąki jaglanej
30 g cukru trzcinowego nierafinowanego
Przepis:

Jabłka pokroić w kostkę. Zasmażyć na patelni z masłem klarowanym, syropem i cynamonem. Przełożyć do foremek żaroodpornych. W misce dłońmi wymieszać masło bez laktozy z cukrem i mąką. Wstawić do lodówki na około 10 minut. Po wyjęciu jabłka obsypać kruszonką. Piec w 200 stopniach przez 10 minut. Na wierzch można dodać dowolną konfiturę lub lody.
EN
Components:
![]() |
4 small apples
2 tablespoons of clarified butter
1-2 tablespoons rice syrup
1 teaspoon cinnamon
30 g butter without lactose
40 g millet flour
30 g raw cane sugar
Recipe:

Dice the apples. Fry in a pan with clarified butter, syrup and cinnamon. Transfer to heat-resistant molds. In a bowl, mix the lactose-free butter with sugar and flour with your hands. Put in the fridge for about 10 minutes. After removing the apples, sprinkle with crumble. Bake at 200 degrees for 10 minutes. You can add any jam or ice cream on top.
Komentarze
Prześlij komentarz