
Składniki:
250 g mąki pszennej
5 jajek bio
50 - 70 g stevii
1 paczka budyniu czekoladowego
120 g masła bez laktozy
1 łyżeczka przyprawy do piernika
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka przyprawy do ciastek korzennych
szczypta soli himalajskiej
Przepis:
Jajka ubić, dodać stevię, ponownie ubić. Mąkę z budyniem i sodą przesiać. Całość razem wymieszać. Dodać rozpuszczone masło, przyprawy, sól. Wymieszać.
Jajka ubić, dodać stevię, ponownie ubić. Mąkę z budyniem i sodą przesiać. Całość razem wymieszać. Dodać rozpuszczone masło, przyprawy, sól. Wymieszać.
Piec w 170 stopniach 40 - 45 minut.
Po ostygnięciu można zrobić dowolną polewę :)
EN
Components:
250 g wheat flour
250 g wheat flour
5 organic eggs
50 - 70 g Stevia
1 pack of chocolate pudding
120 g butter without lactose
1 teaspoon gingerbread spice
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon spice cake
a pinch of Himalayan salt
Recipe:
Beat eggs, add stevia, beat again. Sift the flour with pudding and soda.
Beat eggs, add stevia, beat again. Sift the flour with pudding and soda.
Mix together. Add melted butter, spices, salt. Mix.
Bake at 170 degrees 40 - 45 minutes.
After cooling, you can make any coating :)
Komentarze
Prześlij komentarz