Ciasto czekoladowe
smaczne i fotogeniczne


Przepis: 150g masła, 250g gorzkiej czekolady, 200g cukru pudru, 220g mąki typ 650, 4 jajka, sól, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, śmietanka 100 ml.
Jajka ubić z cukrem, rozpuścić czekoladę w miseczce nad garnkiem, dodać masło a potem śmietankę. Potem przełożyć do dużego naczynia, gdzie dodacie resztę składników. całość dokładnie wymieszać. Piec w piekarniku góra dół około 50 minut - 70. Sprawdzać środek patyczkiem, jeśli ciasto nie przywiera to znaczy, że jest gotowe. Potem ostudzić ciasto na kratce. Bardzo fajnie smakuje z rozpuszczoną na wierzchu czekoladą
bomba czekoladowa


.
\
EN
Chocolate cake
tasty and photogenic


here's the recipe: 150 g of butter, 250 g of dark chocolate, 200 g of icing sugar, 220 g of flour type 650, 4 eggs, salt, 1 teaspoon of baking powder, 100 ml cream.
Beat the eggs with sugar, melt the chocolate in a bowl above the pot, add the butter and then the cream. Then transfer to a large bowl, where you will add the rest of the ingredients. mix everything thoroughly. Bake in the oven up and down for about 50 - 70 minutes. Check the center with a stick, if the cake does not stick, it means it is ready. Then cool the cake on a wire rack. It tastes very nice with chocolate melted on top
chocolate bomb


Komentarze
Prześlij komentarz