Przejdź do głównej zawartości

Szpinakowo miętowe muffinki z gorzką czekoladą / Spinach mint muffins with bitter chocolate

Składniki:
- 80 g masła klarowanego Ghee
- 150 g świeżego szpinaku baby
- 2 - 3 gałązki świeżej mięty
- 175 g mąki pszennej bio typ 550
- 50 g cukru trzcinowego lub ksylitolu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka bio
- szczypta soli himalajskiej

+ 60 g kropelek czekoladowych gorzkich
lub opcjonalnie gorzka czekolada połamana na drobne kawałki

Przepis:
Szpinak i miętę opłukać i zblendować. Do naczynia dodać  masło klarowane, cukier, mąkę, jajka, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Dokładnie wymieszać i dodać zblendowany szpinak z miętą, całość chwilę zblendować, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać 1/3 porcji kropelek czekoladowych i wymieszać całość delikatnie.
Wylać do formy na muffinki lub foremek (wyszło 6 dużych muffinek).
Wierzch posypać resztą kropelek czekoladowych i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 170 stopniach około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić do ostygnięcia na kratce.

Szybkie i zdrowe :D



EN


Components:
- 80 g of Ghee clarified butter
- 150 g fresh baby spinach
- 2 - 3 sprigs of fresh mint
- 175 g of bio type 550 wheat flour
- 50 g cane sugar or xylitol
- 1 teaspoon of baking powder
- 2 bio eggs
- a pinch of Himalayan salt

+ 60 g bitter chocolate droplets
or optionally bitter chocolate broken into small pieces

Recipe:
Spinach and mint rinse and blend. Add clarified butter, sugar, flour, eggs, baking powder and a pinch of salt to the dish. Mix thoroughly and add the blended spinach with the mint, blend everything for a while until a homogeneous consistency is obtained. Add 1/3 a portion of chocolate droplets and mix the whole gently.
Pour out molds for muffins or molds (6 large muffins have been made).
Top sprinkle the rest of chocolate droplets and put in a pre-heated oven. Bake at 170 degrees for about 20 minutes. After removing from the oven, leave to cool on the grill.

Fast and healthy: D

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Cienkie naleśniki / Thin pancakes

Składniki: 50g masła bez laktozy 300 ml mleka bez laktozy 3,2% 300 ml napoju z orzechów laskowych 4 jajka 270 g mąki pszennej bio szczypta soli + opcjonalnie kakao w proszku (kakaowe naleśniki) Przepis: Roztopione masło przełożyć do dużej miski. Dodać mleko i napój, 4 jajka i przesianą mąkę oraz szczyptę soli. Całość miksować aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawić chociaż na 30 minut. Smażyć na bardzo wolnym ogniu, najlepiej na patelni beztłuszczowej :) EN Ingredients: 50g butter without lactose 300 ml lactose free milk 3.2% 300 ml hazelnut drink 4 eggs 270 g organic wheat flour pinch of salt + optional cocoa powder (cocoa pancakes) Recipe: Transfer the melted butter into a large bowl. Add milk and a drink, 4 eggs and sifted flour and a pinch of salt. Mix everything until a homogeneous consistency is obtained. Let stand for at least 30 minutes. Fry on a very slow fire, preferably in a non-fat pan :)
Red Tea with cranberry and a good magazine :)

Water !!! Woda !!!

Water makes up 60 - 70% of adult :) We should drink about two liters of water a day. When you are on a diet , you should drink a lot. This will allow us to meet the desires and ramping facility hunger;) You can not drink the water large gulps, because everything quickly go out . You have to take two small sips at least every 5 minutes. Water has amazing properties !!! It helps fight colds, it is very important good hydration when lowered immunity. Detoxifies the body of toxins (removes toxic compounds, with whom we deal on a daily basis). Drinking daily and regularly significantly improves elasticity and skin tone and eliminates unwanted blemishes and imperfections.  It prevents aging - good hydration is the key to smaller wrinkles :) Woda stanowi 60 - 70 % masy dorosłego człowieka :) Powinniśmy wypijać około dwóch litrów wody dziennie. Gdy jesteśmy na diecie , warto dużo pić. Pozwoli nam to na zaspokojenie pragnienia i oszukanie ośrodka głodu ;) ...