Składniki:
Spód:
50 g ciastek pełnoziarnistych kakaowych
40 g masła
30 g cukier muscovado
Środek:
1kg twarogu na sernik zmielonego
250 g sera mascarpone
110 g cukru muscovado
40 g masła
paczka budyniu czekoladowego
3 jajka
40 g kaszy manny
20 g kakao
1 monte 150 g
Wierzch:
1 tabliczka czekolady deserowej
20 - 30 ml śmietanki 30 %
Przepis:
Ciastka z masłem i cukrem zblendować.
Na okrągłą formę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć masę.
Twaróg i ser mascarpone przełożyć do dużej miski, dodać rozpuszczone masło, paczkę budyniu, żółtka jaj, kakao, monte i dokładnie zmiksować. Dodać kaszę mannę. Białka ubić na sztywno w osobnym naczyniu, dodać do reszty składników.
Wyłożyć do formy.
Piec 150 stopniach około 1 godzinę , następnie w 140 stopniach około 50 minut, pozostawić do ostygnięcia.
Czekoladę deserową rozpuścić w misce nad garnkiem z wodą gotującą się na wolnym ogniu. Dolać śmietanki, wymieszać całość.
Polać wierzch sernika i wstawić do lodówki.
EN
Bottom:
50 g cocoa wholemeal cakes
40 g butter
30 g muscovado sugar
Center:
1kg cottage cheese for ground cheesecake
250 g mascarpone cheese
110 g muscovado sugar
40 g butter
packet of chocolate pudding
3 eggs
40 g semolina
20 g cocoa
1 montage 150 g
Top:
1 bar of dark chocolate
20-30 ml 30% cream
Recipe:
Butter and sugar cookies blend.
Put the mass on a round form lined with baking paper.
Cottage cheese and mascarpone cheese put into a large bowl, add melted butter, a packet of pudding, egg yolks, cocoa, monte and mix thoroughly. Add semolina. Proteins beat rigidly in a separate dish, add to the rest of the ingredients.
Put out into shape.
Bake 150 degrees for about 1 hour, then at 140 degrees for about 50 minutes, allow to cool.
Melt the dessert chocolate in a bowl above the pot with the water boiling slowly. Add cream, mix everything.
Pour the top of the cheesecake and put in the fridge.
Komentarze
Prześlij komentarz