Składniki:
- 180 g cukinii
- 100 g mąki z tapioki
- 20 - 30 ml oleju rzepakowego
- pół łyżeczki soli himalajskiej
- 2 jajka bio
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta pieprzu ziołowego
Opcjonalnie:
20 - 30 g czarnuszki
Przepis:
Cukinie kroimy i ścieramy na tarce ze średnimi oczkami. Przełożyć do dużej miski, dodać mąkę, sól, proszek do pieczenia, pieprz, olej, jajka i dokładnie wymieszać całość. Opcjonalnie można dodać czarnuszki :)
Piec w gofrownicy, około 8 - 10 minut. Świetnie smakują z jajkiem sadzonym lub omletem :)
Wyszło około 7 sztuk :)
EN
Components:
- 180 g zucchini
- 100 g tapioca flour
- 20 - 30 ml of rapeseed oil
- half a teaspoon of Himalayan salt
- 2 bio eggs
- half a teaspoon of baking powder
- a pinch of herb pepper
Optional:
20-30 g black cumin
Recipe:
Cut and grind courgettes on a grater with medium mesh. Transfer to a large bowl, add flour, salt, baking powder, pepper, oil, eggs and mix thoroughly. Optionally, you can add nigella :)
Bake in a waffle iron, about 8-10 minutes. They taste great with a fried egg or omelette :)
About 7 pieces came out :)
About 7 pieces came out :)
Komentarze
Prześlij komentarz