Składniki:
150 g masła bez laktozy
100 g mąki owsianej
50 g mąki pszennej bio typ 550
70 g cukru muscovado
20 g kakao ciemne
30 g cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka bio
1 duże monte (150g)
szczypta soli
Przepis:
Do naczynia blendującego lub do pojemnika wrzucamy roztopione masło. Dodajemy cukier waniliowy oraz muscovado. Blendujemy na wysokich obrotach. Dodajemy kakao, proszek do pieczenia, sól, jajka i ponownie blendujemy. Dodajemy mąkę i monte i blendujemy aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Ciasto przekładamy do formy posmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 170 stopniach około 30 minut co jakiś czas uchylając drzwi piekarnika aby ciasto za bardzo nie urosło.
Po wyjęciu pozostawić do ostygnięcia :)
EN
Ingredients:
150 g butter without lactose
100 g oat flour
50 g organic wheat flour type 550
70 g muscovado sugar
20 g dark cocoa
30 g vanilla sugar
1 teaspoon of baking powder
2 organic eggs
1 large mount (150g)
pinch of salt
Recipe:
Throw melted butter into a blending dish or container. We add vanilla sugar and muscovado. We blend at high speed. We add cocoa, baking powder, salt, eggs and blend again. We add flour and monte and blend until smooth.
Translate the dough into a form smeared with butter and lined with baking paper.
Bake at 170 degrees for about 30 minutes, occasionally opening the oven door so that the dough does not rise too much.
After removing, leave to cool :)
Komentarze
Prześlij komentarz