Przejdź do głównej zawartości

Owsiane brownie / Oat brownie




Składniki:
150 g masła bez laktozy
100 g mąki owsianej
50 g mąki pszennej bio typ 550
70 g cukru muscovado
20 g kakao ciemne
30 g cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka bio
1 duże monte (150g)
szczypta soli

Przepis:
Do naczynia blendującego lub do pojemnika wrzucamy roztopione masło. Dodajemy cukier waniliowy oraz muscovado. Blendujemy na wysokich obrotach. Dodajemy kakao, proszek do pieczenia, sól, jajka i ponownie blendujemy. Dodajemy mąkę i monte i blendujemy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. 

Ciasto przekładamy do formy posmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. 
Pieczemy w 170 stopniach około 30 minut co jakiś czas uchylając drzwi piekarnika aby ciasto za bardzo nie urosło. 
Po wyjęciu pozostawić do ostygnięcia :)


EN


Ingredients:
150 g butter without lactose
100 g oat flour
50 g organic wheat flour type 550
70 g muscovado sugar
20 g dark cocoa
30 g vanilla sugar
1 teaspoon of baking powder
2 organic eggs
1 large mount (150g)
pinch of salt

Recipe:
Throw melted butter into a blending dish or container. We add vanilla sugar and muscovado. We blend at high speed. We add cocoa, baking powder, salt, eggs and blend again. We add flour and monte and blend until smooth.

Translate the dough into a form smeared with butter and lined with baking paper.
Bake at 170 degrees for about 30 minutes, occasionally opening the oven door so that the dough does not rise too much.
After removing, leave to cool :)

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Sernik czekoladowy / Chocolate cheesecake

Składniki: Spód: 50 g ciastek pełnoziarnistych kakaowych 40 g masła  30 g cukier muscovado Środek: 1kg twarogu na sernik zmielonego 250 g sera mascarpone 110 g cukru muscovado 40 g masła paczka budyniu czekoladowego 3 jajka 40 g kaszy manny 20 g kakao  1 monte 150 g Wierzch: 1 tabliczka czekolady deserowej 20 - 30 ml śmietanki 30 % Przepis: Ciastka z masłem i cukrem zblendować.  Na okrągłą formę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć masę.  Twaróg i ser mascarpone przełożyć do dużej miski, dodać rozpuszczone masło, paczkę budyniu, żółtka jaj, kakao, monte i dokładnie zmiksować. Dodać kaszę mannę. Białka ubić na sztywno w osobnym naczyniu, dodać do reszty składników.  Wyłożyć do formy.  Piec 150 stopniach około 1 godzinę , następnie w 140 stopniach około 50 minut, pozostawić do ostygnięcia.  Czekoladę deserową rozpuścić w misce nad garnkiem z wodą gotującą się na wolnym ogniu. ...

Szpinakowo miętowe muffinki z gorzką czekoladą / Spinach mint muffins with bitter chocolate

Składniki: - 80 g masła klarowanego Ghee - 150 g świeżego szpinaku baby - 2 - 3 gałązki świeżej mięty - 175 g mąki pszennej bio typ 550 - 50 g cukru trzcinowego lub ksylitolu - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 jajka bio - szczypta soli himalajskiej + 60 g kropelek czekoladowych gorzkich lub opcjonalnie gorzka czekolada połamana na drobne kawałki Przepis: Szpinak i miętę opłukać i zblendować. Do naczynia dodać  masło klarowane, cukier, mąkę, jajka, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Dokładnie wymieszać i dodać zblendowany szpinak z miętą, całość chwilę zblendować, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać 1/3 porcji kropelek czekoladowych i wymieszać całość delikatnie. Wylać do formy na muffinki lub foremek (wyszło 6 dużych muffinek). Wierzch posypać resztą kropelek czekoladowych i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 170 stopniach około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić do ostygnięcia na kratce. Szybkie i zdrowe :D ...
Red Tea with cranberry and a good magazine :)