Składniki:
- puszka mleczka kokosowego
- 250 - 300 g borówek
- łyżeczka pasty waniliowej dr Oetker
- 4 łyżki stevii w proszku
- 2 łyżki mleka owsianego lub migdałowego
Przepis:
Mleczko kokosowe rozlać do formy na kostki lodu i zamrozić dzień wcześniej. Borówki świeże opłukać, zamrozić w woreczku.
Do naczynia przeznaczonego do kruszenia lodu wsypać zamrożone kostki mleczka kokosowego, dodać borówki, mleko owsiane lub migdałowe. Całość zblendować do uzyskania gładkiej masy, dodać pastę i stevię i ponownie zblendować. Gotowe :) Można zajadać bez wyrzutów sumienia. Najlepiej smakują odrazu po zrobieniu :)
EN
Components:
- a can of coconut milk
- 250 - 300 g blueberries
- a teaspoon of vanilla paste dr Oetker
- 4 tablespoons stevia powder
- 2 tablespoons oat or almond milk
Recipe:
Pour the coconut milk into ice cubes and freeze the day before. Rinse fresh blueberries, freeze in a bag.
Pour frozen cubes of coconut milk into a dish intended for crushing ice, add blueberries, oat or almond milk. Blend the whole until smooth, add paste and stevia and blend again. Ready :) You can eat without remorse. They taste best immediately after taking :)
Komentarze
Prześlij komentarz