Składniki:
- 90 g migdałów (moczone we wrzątku i obrane ze skóry)
- 160 g masła klarowanego
- 2 łyżki kruszonego ziarna kakaowca z lucumą (dostępne w Rossmanie:) )
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 140 g ksylitolu
- 3 jajka bio
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 50 g mąki kukurydzianej
- 1 łyżka proszku maca
Przepis:
Migdały, czekoladę gorzką połamaną w kostki i ziarna kakaowca z lucumą zblendować na wysokich obrotach aż do uzyskania mąki. Do naczynia przesypać całość i dodać masło klarowane, ksylitol, jajka, ekstrakt, maca i mąkę kukurydzianą. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem.
Piec w piekarniku z termoobiegiem w 190 stopniach przez 7 minut, następnie w 180 stopniach 10 - 13 minut. Zostawić do ostygnięcia.
EN
Components:
- 90 g almonds (soaked in boiling water and peeled from the skin)
- 160 g clarified butter
- 2 tablespoons of crushed cocoa beans with lucuma (available at Rossman :))
- 1 teaspoon vanilla extract
- 140 g xylitol
- 3 bio eggs
- 1 bar of dark chocolate
- 50 g corn flour
- 1 tablespoon maca powder
Recipe:
Almond, bitter chocolate broken into cubes and cocoa beans with lucuma blend at high speed until flour is obtained. Pour the whole into the dish and add clarified butter, xylitol, eggs, extract, maca and corn flour. Mix everything thoroughly. Transfer to a square mold lined with baking paper or greased.
Bake in an oven with hot air at 190 degrees for 7 minutes, then at 180 degrees 10 - 13 minutes. Leave to cool.
Komentarze
Prześlij komentarz