Przejdź do głównej zawartości

Babka marchewkowa / Carrot cake




Składniki:
470 g świeżej marchewki
3 jajka bio
100 g cukru muscovado
2 łyżeczki cukru waniliowego
100 g orzechów włoskich
40 ml oleju rzepakowego
4 łyżeczki cynamonu
100 g mąki jaglanej
100 g mąki pszennej bio typ 550
1 łyżeczka przyprawy korzennej
1 łyżeczka przyprawy do piernika
50 g masła bez laktozy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli morskiej


Przepis:
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. 
Jajka utrzeć z cukrem muscovado i waniliowym oraz roztopionym masłem. 
Do dużej miski przesypać utartą marchew i dodać utarte jajka. 
Wymieszać, dodać olej rzepakowy, proszek do pieczenia, cynamon, przyprawy, sól mąke jaglaną i pszenną. Wymieszać dokładnie. Orzechy włoskie posiekać i dodać do całości. 

Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem. 
Piec w 170 stopniach (termoobieg) przez około 60 minut. 
Po wyjęciu pozostawić do wystygnięcia. 
Oblać wybraną przez siebie polewą :) Każda będzie pasować :)



EN


Ingredients:
470 g fresh carrots
3 bio eggs
100 g muscovado sugar
2 teaspoons of vanilla sugar
100 g walnuts
40 ml rapeseed oil
4 teaspoons cinnamon
100 g millet flour
100 g organic wheat flour type 550
1 teaspoon of seasoning
1 teaspoon gingerbread spice
50 g butter without lactose
2 spoons of baking powder
a pinch of sea salt


Recipe:
Peel and grate carrots on a small mesh.
Beat eggs with muscovado and vanilla sugar and melted butter.
Pour the grated carrot into a large bowl and add the grated eggs.
Mix, add rapeseed oil, baking powder, cinnamon, spices, salt, millet and wheat flour. Mix thoroughly. Chop the walnuts and add to the whole.

Pour the dough into a butter greased form.
Bake at 170 degrees (hot air) for about 60 minutes.
After removing, allow to cool.
Cover with the coating of your choice :) Each will suit :)

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Cienkie naleśniki / Thin pancakes

Składniki: 50g masła bez laktozy 300 ml mleka bez laktozy 3,2% 300 ml napoju z orzechów laskowych 4 jajka 270 g mąki pszennej bio szczypta soli + opcjonalnie kakao w proszku (kakaowe naleśniki) Przepis: Roztopione masło przełożyć do dużej miski. Dodać mleko i napój, 4 jajka i przesianą mąkę oraz szczyptę soli. Całość miksować aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawić chociaż na 30 minut. Smażyć na bardzo wolnym ogniu, najlepiej na patelni beztłuszczowej :) EN Ingredients: 50g butter without lactose 300 ml lactose free milk 3.2% 300 ml hazelnut drink 4 eggs 270 g organic wheat flour pinch of salt + optional cocoa powder (cocoa pancakes) Recipe: Transfer the melted butter into a large bowl. Add milk and a drink, 4 eggs and sifted flour and a pinch of salt. Mix everything until a homogeneous consistency is obtained. Let stand for at least 30 minutes. Fry on a very slow fire, preferably in a non-fat pan :)
Red Tea with cranberry and a good magazine :)

Water !!! Woda !!!

Water makes up 60 - 70% of adult :) We should drink about two liters of water a day. When you are on a diet , you should drink a lot. This will allow us to meet the desires and ramping facility hunger;) You can not drink the water large gulps, because everything quickly go out . You have to take two small sips at least every 5 minutes. Water has amazing properties !!! It helps fight colds, it is very important good hydration when lowered immunity. Detoxifies the body of toxins (removes toxic compounds, with whom we deal on a daily basis). Drinking daily and regularly significantly improves elasticity and skin tone and eliminates unwanted blemishes and imperfections.  It prevents aging - good hydration is the key to smaller wrinkles :) Woda stanowi 60 - 70 % masy dorosłego człowieka :) Powinniśmy wypijać około dwóch litrów wody dziennie. Gdy jesteśmy na diecie , warto dużo pić. Pozwoli nam to na zaspokojenie pragnienia i oszukanie ośrodka głodu ;) ...