
Składniki:
350 g mascarpone
100 g mąki jaglanej
30 - 40 g masła
1 serek danio 140 g
20 g budyniu waniliowego
1 łyżka ekstraktu waniliowego
2 jajka bio
50 g cukru trzcinowego
szczypta proszku do pieczenia
Przepis:
Do dużej miski wrzucamy pokrojone miękkie masło, dodajemy serek mascarpone, danio. Mieszamy. Dodajemy budyń waniliowy, ekstrakt, cukier, mąkę jaglaną i żółtka. Mieszamy dokładnie, dodajemy szczyptę proszku do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do pozostałych składników, delikatnie mieszając.
Kwadratową formę do pieczenia smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy całość do formy. Pieczemy w 170 stopniach z termoobiegiem przez około 40 minut. Po tym czasie obniżamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy jeszcze przez około pół godziny. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia. Potem wyjmujemy sernik z papierem na ręcznik papierowy aby odsączyć tłuszcz. Wierzch mojego sernika posmarowałam dżemem malinowym, ale ten sernik zdecydowanie nie wymaga żadnych dodatków :)
EN
Ingredients:
350 g mascarpone
100 g millet flour
30 - 40 g butter
1 cheese, 140 g
20 g vanilla pudding
1 tbsp vanilla extract
2 organic eggs
50 g cane sugar
a pinch of baking powder
Recipe:
Put chopped soft butter into a large bowl, add mascarpone cheese and tartar. Mix. We add vanilla pudding, extract, sugar, millet flour and yolks. Mix thoroughly, add a pinch of baking powder. Proteins must be whipped stiffly. We add to the remaining ingredients, mixing gently.
The square baking form is greased with butter and lined with baking paper. We translate the whole into form. We bake at 170 degrees with hot air for about 40 minutes. After this time, we lower the temperature to 150 degrees and bake for another half hour. Leave to cool after baking. Then remove the cheesecake with paper towel paper to drain the fat. I smeared the top of my cheesecake with raspberry jam, but this cheesecake definitely does not require any additions :)
Komentarze
Prześlij komentarz