Przejdź do głównej zawartości

Sernik maślany / Butter cheesecake


Składniki:
350 g mascarpone
100 g mąki jaglanej
30 - 40 g masła
1 serek danio 140 g
20 g budyniu waniliowego
1 łyżka ekstraktu waniliowego
2 jajka bio
50 g cukru trzcinowego
szczypta proszku do pieczenia

Przepis:

Do dużej miski wrzucamy pokrojone miękkie masło, dodajemy serek mascarpone, danio. Mieszamy. Dodajemy budyń waniliowy, ekstrakt, cukier, mąkę jaglaną i żółtka. Mieszamy dokładnie, dodajemy szczyptę proszku do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do pozostałych składników, delikatnie mieszając.

Kwadratową formę do pieczenia smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy całość do formy. Pieczemy w 170 stopniach z termoobiegiem przez około 40 minut. Po tym czasie obniżamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy jeszcze przez około  pół godziny. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia. Potem wyjmujemy sernik z papierem na ręcznik papierowy aby odsączyć tłuszcz. Wierzch mojego sernika posmarowałam dżemem malinowym, ale ten sernik zdecydowanie nie wymaga żadnych dodatków :)


EN



Ingredients:

350 g mascarpone
100 g millet flour
30 - 40 g butter
1 cheese, 140 g
20 g vanilla pudding
1 tbsp vanilla extract
2 organic eggs
50 g cane sugar
a pinch of baking powder

Recipe:

Put chopped soft butter into a large bowl, add mascarpone cheese and tartar. Mix. We add vanilla pudding, extract, sugar, millet flour and yolks. Mix thoroughly, add a pinch of baking powder. Proteins must be whipped stiffly. We add to the remaining ingredients, mixing gently.

The square baking form is greased with butter and lined with baking paper. We translate the whole into form. We bake at 170 degrees with hot air for about 40 minutes. After this time, we lower the temperature to 150 degrees and bake for another half hour. Leave to cool after baking. Then remove the cheesecake with paper towel paper to drain the fat. I smeared the top of my cheesecake with raspberry jam, but this cheesecake definitely does not require any additions :)


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Cienkie naleśniki / Thin pancakes

Składniki: 50g masła bez laktozy 300 ml mleka bez laktozy 3,2% 300 ml napoju z orzechów laskowych 4 jajka 270 g mąki pszennej bio szczypta soli + opcjonalnie kakao w proszku (kakaowe naleśniki) Przepis: Roztopione masło przełożyć do dużej miski. Dodać mleko i napój, 4 jajka i przesianą mąkę oraz szczyptę soli. Całość miksować aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawić chociaż na 30 minut. Smażyć na bardzo wolnym ogniu, najlepiej na patelni beztłuszczowej :) EN Ingredients: 50g butter without lactose 300 ml lactose free milk 3.2% 300 ml hazelnut drink 4 eggs 270 g organic wheat flour pinch of salt + optional cocoa powder (cocoa pancakes) Recipe: Transfer the melted butter into a large bowl. Add milk and a drink, 4 eggs and sifted flour and a pinch of salt. Mix everything until a homogeneous consistency is obtained. Let stand for at least 30 minutes. Fry on a very slow fire, preferably in a non-fat pan :)
Red Tea with cranberry and a good magazine :)

Water !!! Woda !!!

Water makes up 60 - 70% of adult :) We should drink about two liters of water a day. When you are on a diet , you should drink a lot. This will allow us to meet the desires and ramping facility hunger;) You can not drink the water large gulps, because everything quickly go out . You have to take two small sips at least every 5 minutes. Water has amazing properties !!! It helps fight colds, it is very important good hydration when lowered immunity. Detoxifies the body of toxins (removes toxic compounds, with whom we deal on a daily basis). Drinking daily and regularly significantly improves elasticity and skin tone and eliminates unwanted blemishes and imperfections.  It prevents aging - good hydration is the key to smaller wrinkles :) Woda stanowi 60 - 70 % masy dorosłego człowieka :) Powinniśmy wypijać około dwóch litrów wody dziennie. Gdy jesteśmy na diecie , warto dużo pić. Pozwoli nam to na zaspokojenie pragnienia i oszukanie ośrodka głodu ;) ...