Przejdź do głównej zawartości

Sernik jaglany / Millet cheesecake













Składniki:

500 g sera mascarpone 
30 g masła 
100 g mąki jaglanej
1 paczka budyniu jagodowego
1 łyżka ekstraktu waniliowego
16 g cukru waniliowego
1 danio waniliowe
2 jajka bio
70 g cukru trzcinowego nierafinowanego
15 g sproszkowanego buraka

Przepis:

Do roztopionego w misce masła dodać ser mascarpone, budyń, ekstrakt, cukier waniliowy i trzcinowy, danio. Całość miksować, dodać żółtka, mąkę jaglaną i buraka. Białka ubić na sztywno. Dodać do reszty składników delikatnie mieszając. 

Całość przełożyć do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia i uprzednio wysmarowanej masłem. 
Piec w 160 stopniach około godziny, sprawdzać patyczkiem czy jest upieczone, może być wilgotne ponieważ po ostygnięciu dzięki kaszy jaglanej sernik będzie zbity, nie rozpadnie się i trochę wysuszy. 
Co jakiś czas otwierać drzwi piekarnika aby sernik nie wyrósł za bardzo. Można zmniejszyć temperaturę pieczenia ale wtedy wydłuży się czas pieczenia.

Potem zostawić do ostygnięcia na kratce. 


EN


Ingredients:

500 g mascarpone cheese
30 g butter
100 g millet flour
1 packet of blueberry pudding
1 tbsp vanilla extract
16 g vanilla sugar
1 vanilla dish
2 organic eggs
70 g raw cane sugar
15 g beetroot powder

Recipe:

To the butter melted in a bowl, add mascarpone cheese, pudding, extract, vanilla and cane sugar, danio. Mix everything, add yolks, millet flour and beetroot. Proteins beat stiffly. Add the rest of the ingredients by mixing gently.

Transfer everything to a round mold lined with baking paper and previously greased with butter.
Bake at 160 degrees for about an hour, check with a stick if it is baked, it can be moist because after cooling thanks to millet, the cheesecake will be whipped, will not fall apart and dry a little.
Open the oven door from time to time so that the cheesecake does not rise too much. You can reduce the baking temperature but then the baking time will be longer.

Then leave to cool on the grill.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Cienkie naleśniki / Thin pancakes

Składniki: 50g masła bez laktozy 300 ml mleka bez laktozy 3,2% 300 ml napoju z orzechów laskowych 4 jajka 270 g mąki pszennej bio szczypta soli + opcjonalnie kakao w proszku (kakaowe naleśniki) Przepis: Roztopione masło przełożyć do dużej miski. Dodać mleko i napój, 4 jajka i przesianą mąkę oraz szczyptę soli. Całość miksować aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawić chociaż na 30 minut. Smażyć na bardzo wolnym ogniu, najlepiej na patelni beztłuszczowej :) EN Ingredients: 50g butter without lactose 300 ml lactose free milk 3.2% 300 ml hazelnut drink 4 eggs 270 g organic wheat flour pinch of salt + optional cocoa powder (cocoa pancakes) Recipe: Transfer the melted butter into a large bowl. Add milk and a drink, 4 eggs and sifted flour and a pinch of salt. Mix everything until a homogeneous consistency is obtained. Let stand for at least 30 minutes. Fry on a very slow fire, preferably in a non-fat pan :)
Red Tea with cranberry and a good magazine :)

Water !!! Woda !!!

Water makes up 60 - 70% of adult :) We should drink about two liters of water a day. When you are on a diet , you should drink a lot. This will allow us to meet the desires and ramping facility hunger;) You can not drink the water large gulps, because everything quickly go out . You have to take two small sips at least every 5 minutes. Water has amazing properties !!! It helps fight colds, it is very important good hydration when lowered immunity. Detoxifies the body of toxins (removes toxic compounds, with whom we deal on a daily basis). Drinking daily and regularly significantly improves elasticity and skin tone and eliminates unwanted blemishes and imperfections.  It prevents aging - good hydration is the key to smaller wrinkles :) Woda stanowi 60 - 70 % masy dorosłego człowieka :) Powinniśmy wypijać około dwóch litrów wody dziennie. Gdy jesteśmy na diecie , warto dużo pić. Pozwoli nam to na zaspokojenie pragnienia i oszukanie ośrodka głodu ;) ...