Składniki:
500 g sera mascarpone
2 opakowanie ciasteczek Oreo po 176 g
Przepis:
Okrągłą formę smarujemy masłem.
Ciasteczka Oreo dzielimy na ciasteczko kruche i osobno na krem w środku.
Same kruche ciastka można zblendować lub włożyć do grubej foliowej torebki, zamknąć szczelnie i rozdrobnić za pomocą tłuczka.
Rozdrobnione/pokruszone ciasteczka wykładamy na spód okrągłej formy, mocno dociskając dłońmi (zużyć około 3/4 pokruszonych ciasteczek).
Ser mascarpone przekładamy do dużej miski, dodajemy środkowe warstwy ciasteczek oreo i mieszamy za pomocą miksera, aż wszystko się połączy. Wykładamy białą warstwę na spód, a górę posypujemy resztą pokruszonych czarnych ciasteczek, trochę wduszamy w formie. Wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny i gotowe :)
Wierzch może się sypać podczas krojenia ale to na pewno nie zmieni tego cudownego smaku :)EN
Ingredients:
500 g mascarpone cheese
2 packaging of Oreo cookies, 176 g
Recipe:
Butter the round form.
Oreo cookies are divided into shortbread and separately into cream inside.
Shortbread biscuits themselves can be blended or put into a thick plastic bag, sealed and crushed with a pestle.
Put crumbled / crushed cookies on the bottom of the round form, pressing firmly with your hands (use about 3/4 of crushed cookies).
Transfer mascarpone cheese to a large bowl, add middle layers of oreo cookies and mix with a mixer until everything is combined.
We put a white layer on the bottom, and sprinkle the top with the rest of crushed black cookies, we put a little in the form. Put in the fridge for a minimum of 4 hours and it's ready :)
Komentarze
Prześlij komentarz