Składniki:
70 g płatków owsianych
60 g mąki jaglanej
2 jajka bio
100 g masła bez laktozy
pół szklanki suszonej żurawiny
2 - 3 łyżki ksylitolu
pół szklanki mleka owsianego
pół łyżeczki cynamonu
pół szklanki mąki z tapioki
pół łyżeczki proszku do pieczenia
30 - 40 g czekoladek deserowych
szczypta soli
łyżka pyłku kwiatowego
1 łyżka przyprawy Oatmeal spice od Just Spices
Przepis:
Masło roztopić i przełożyć do dużej miski, dodać resztę składników, mieszać, na samym końcu dodać żurawinę i czekoladki i delikatnie wymieszać.
Piec w 170 stopniach około 30 minut, pozostawić do ostygnięcia :)
Zdrowe śniadanie, pełne witamin i minerałów, dużo energii od samego rana :)
EN
Ingredients:
70 g oat flakes
60 g millet flour
2 organic eggs
100 g butter without lactose
half a cup of dried cranberry
2-3 tablespoons of xylitol
half a cup of oat milk
half a teaspoon of cinnamon
half a cup of tapioca flour
half a teaspoon of baking powder
30 - 40 g dessert chocolates
pinch of salt
spoon of pollen
1 tablespoon of Oatmeal spice from Just Spices
Recipe:
Melt butter and put into a large bowl, add the rest of the ingredients, mix, add cranberries and chocolates at the very end and mix gently.
Bake at 170 degrees for about 30 minutes, leave to cool :)
A healthy breakfast, full of vitamins and minerals, lots of energy from the very morning :)
Komentarze
Prześlij komentarz