Składniki:
560 g migdałów łuskanych lub mąki migdałowej
3 jajka bio
135 g masła klarowanego Ghee
60 g ksylitolu
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka cukru waniliowego
1 cytryna
2 łyżeczki ekstraktu cytrynowego
+ świeże jeżyny 100 - 200 g
+ świeże figi - kilka sztuk
Dodatkowo można dodać trochę mąki kukurydzianej jeśli konsystencja będzie zbyt płynna.
Przepis:
Migdały zblendować na mąkę. Wsypać do dużej miski, wycisnąć sok z jednej cytryny, wlać do miski. Dodać masło, ksylitol, jajka i wymieszać dokładnie. Dodać resztę składników. Wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Formę wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w 170 stopniach przez około 40 - 50 minut. Nakłuwać środek patyczkiem aby sprawdzić czy się upiekło. Co jakiś czas uchylać drzwi piekarnika.
Pozostawić do ostygnięcia. Wyjąć z formy, zblendować jeżyny, może być z cukrem pudrem jak to lubi i wysmarować wierzch, ułożyć figi :)
EN
Components:
560 g shelled almonds or almond flour
3 bio eggs
135 g Ghee clarified butter
60 g xylitol
1 teaspoon vanilla extract
1 teaspoon of baking powder
1 tbsp vanilla sugar
1 lemon
2 teaspoons lemon extract
+ fresh blackberries 100 - 200 g
+ fresh figs - several pieces
In addition, you can add some cornstarch if the consistency is too liquid.
Recipe:
Almonds blend into flour. Pour into a large bowl, squeeze the juice of one lemon, pour into a bowl. Add butter, xylitol, eggs and mix thoroughly. Add the rest of the ingredients. Mix until smooth. Grease the form with fat or with baking paper. Bake at 170 degrees for about 40 - 50 minutes. Puncture with a stick to check if it is baked. Open the oven door from time to time.
Leave to cool. Remove from mold, blend blackberries, can be with powdered sugar as it likes and grease the top, arrange figs :)
Recipe:
Almonds blend into flour. Pour into a large bowl, squeeze the juice of one lemon, pour into a bowl. Add butter, xylitol, eggs and mix thoroughly. Add the rest of the ingredients. Mix until smooth. Grease the form with fat or with baking paper. Bake at 170 degrees for about 40 - 50 minutes. Puncture with a stick to check if it is baked. Open the oven door from time to time.
Leave to cool. Remove from mold, blend blackberries, can be with powdered sugar as it likes and grease the top, arrange figs :)
Komentarze
Prześlij komentarz