Przejdź do głównej zawartości

Migdałowe ciasto cytrynowe bez mąki pszennej / Almond lemon cake without wheat flour



Składniki:



560 g migdałów łuskanych lub mąki migdałowej

3 jajka bio
135 g masła klarowanego Ghee
60 g ksylitolu
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka cukru waniliowego
1 cytryna
2 łyżeczki ekstraktu cytrynowego



+ świeże jeżyny 100 - 200 g

+ świeże figi - kilka sztuk



Dodatkowo można dodać trochę mąki kukurydzianej jeśli konsystencja będzie zbyt płynna.




Przepis:


Migdały zblendować na mąkę. Wsypać do dużej miski, wycisnąć sok z jednej cytryny, wlać do miski. Dodać masło, ksylitol, jajka i wymieszać dokładnie. Dodać resztę składników. Wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Formę wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w 170 stopniach przez około 40 - 50 minut. Nakłuwać środek patyczkiem aby sprawdzić czy się upiekło. Co jakiś czas uchylać drzwi piekarnika.
Pozostawić do ostygnięcia. Wyjąć z formy, zblendować jeżyny, może być z cukrem pudrem jak to lubi i wysmarować wierzch, ułożyć figi :)






EN




Components:




560 g shelled almonds or almond flour

3 bio eggs
135 g Ghee clarified butter
60 g xylitol
1 teaspoon vanilla extract
1 teaspoon of baking powder
1 tbsp vanilla sugar
1 lemon
2 teaspoons lemon extract



+ fresh blackberries 100 - 200 g

+ fresh figs - several pieces



In addition, you can add some cornstarch if the consistency is too liquid.

Recipe:

Almonds blend into flour. Pour into a large bowl, squeeze the juice of one lemon, pour into a bowl. Add butter, xylitol, eggs and mix thoroughly. Add the rest of the ingredients. Mix until smooth. Grease the form with fat or with baking paper. Bake at 170 degrees for about 40 - 50 minutes. Puncture with a stick to check if it is baked. Open the oven door from time to time.

Leave to cool. Remove from mold, blend blackberries, can be with powdered sugar as it likes and grease the top, arrange figs :)

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Cienkie naleśniki / Thin pancakes

Składniki: 50g masła bez laktozy 300 ml mleka bez laktozy 3,2% 300 ml napoju z orzechów laskowych 4 jajka 270 g mąki pszennej bio szczypta soli + opcjonalnie kakao w proszku (kakaowe naleśniki) Przepis: Roztopione masło przełożyć do dużej miski. Dodać mleko i napój, 4 jajka i przesianą mąkę oraz szczyptę soli. Całość miksować aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawić chociaż na 30 minut. Smażyć na bardzo wolnym ogniu, najlepiej na patelni beztłuszczowej :) EN Ingredients: 50g butter without lactose 300 ml lactose free milk 3.2% 300 ml hazelnut drink 4 eggs 270 g organic wheat flour pinch of salt + optional cocoa powder (cocoa pancakes) Recipe: Transfer the melted butter into a large bowl. Add milk and a drink, 4 eggs and sifted flour and a pinch of salt. Mix everything until a homogeneous consistency is obtained. Let stand for at least 30 minutes. Fry on a very slow fire, preferably in a non-fat pan :)
Red Tea with cranberry and a good magazine :)

Water !!! Woda !!!

Water makes up 60 - 70% of adult :) We should drink about two liters of water a day. When you are on a diet , you should drink a lot. This will allow us to meet the desires and ramping facility hunger;) You can not drink the water large gulps, because everything quickly go out . You have to take two small sips at least every 5 minutes. Water has amazing properties !!! It helps fight colds, it is very important good hydration when lowered immunity. Detoxifies the body of toxins (removes toxic compounds, with whom we deal on a daily basis). Drinking daily and regularly significantly improves elasticity and skin tone and eliminates unwanted blemishes and imperfections.  It prevents aging - good hydration is the key to smaller wrinkles :) Woda stanowi 60 - 70 % masy dorosłego człowieka :) Powinniśmy wypijać około dwóch litrów wody dziennie. Gdy jesteśmy na diecie , warto dużo pić. Pozwoli nam to na zaspokojenie pragnienia i oszukanie ośrodka głodu ;) ...