Składniki:
360 g batatów
120 g mąki pszennej bio typ 550
120 g masła bez laktozy
20 g mąki ryżowej
15 - 20 g czarnego kakao
2 - 3 łyżki miodu akacjowego
30 g ksylitolu
2 jajka bio
1 łyżeczka lucumy w proszku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przepis:
Bataty obrać i ugotować na wolnym ogniu. Następnie je zblendować. Dodać roztopione masło, jajka, ksylitol, mąki, miód, proszek, lucumę. Całość wymieszać dokładnie. Do foremek przelać ciasto do 1/3 pojemności. Do reszty ciasta dodać czarne kakao i wymieszać, do uzyskania gładkiej konsystencji. Resztę czarnego ciasta wylać do foremek. Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach przez około 30 minut. Wyjąć do ostudzenia, najlepiej na kratkę.
EN
Components:
360 g sweet potatoes
120 g organic wheat flour type 550
120 g butter without lactose
20 g rice flour
15 - 20 g black cocoa
2-3 tablespoons of acacia honey
30 g xylitol
2 organic eggs
1 teaspoon of lucuma powder
1 teaspoon of baking powder
Recipe:
Peel the sweet potatoes and simmer. Then blend them. Add melted butter, eggs, xylitol, flour, honey, powder, lucuma. Mix everything thoroughly. Pour the dough into 1/3 capacity. Add black cocoa to the rest of the dough and mix until smooth. Pour the rest of the black cake into the molds. Put in the oven and bake at 180 degrees for about 30 minutes. Remove to cool, preferably on a grill.
Komentarze
Prześlij komentarz