Składniki:
- 2 jajka bio
- szklanka mąki pszennej Bio typ 550
- szklanka mąki pszennej Bio typ 1050
- 100 g cukru trzcinowego nierafinowanego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- pół szklanki oliwy z oliwek tłoczonej na zimno
- szklanka mleka bez laktozy
- 250 g zblendowanych borówek
Przepis:
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno mikserem w naczyniu.
Do dużej miski wsypać mąkę, cukier, mleko, proszek do pieczenia, oliwę, żółtka i miksować do połączenia składników, dodać zblendowane borówki.
Dodać ubite białka i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Piec w gofrownicy.
EN
Components:
- 2 bio eggs
- a glass of Bio type 550 wheat flour
- a glass of Bio type 1050 wheat flour
- 100 g of unrefined cane sugar
- a teaspoon of baking powder
- half a glass of olive oil pressed cold
- a glass of milk without lactose
- 250 g of blended blueberries
Recipe:
Separate the proteins from the egg yolks and beat them stiffly with a mixer in a container.
Pour flour, sugar, milk, baking powder, olive oil, egg yolks and a mixture of ingredients to a large bowl, add blended blueberries.
Add the whipped proteins and mix until a homogeneous consistency is obtained.
Bake in a waffle iron
- 2 jajka bio
- szklanka mąki pszennej Bio typ 550
- szklanka mąki pszennej Bio typ 1050
- 100 g cukru trzcinowego nierafinowanego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- pół szklanki oliwy z oliwek tłoczonej na zimno
- szklanka mleka bez laktozy
- 250 g zblendowanych borówek
Przepis:
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno mikserem w naczyniu.
Do dużej miski wsypać mąkę, cukier, mleko, proszek do pieczenia, oliwę, żółtka i miksować do połączenia składników, dodać zblendowane borówki.
Dodać ubite białka i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Piec w gofrownicy.
EN
Components:
- 2 bio eggs
- a glass of Bio type 550 wheat flour
- a glass of Bio type 1050 wheat flour
- 100 g of unrefined cane sugar
- a teaspoon of baking powder
- half a glass of olive oil pressed cold
- a glass of milk without lactose
- 250 g of blended blueberries
Recipe:
Separate the proteins from the egg yolks and beat them stiffly with a mixer in a container.
Pour flour, sugar, milk, baking powder, olive oil, egg yolks and a mixture of ingredients to a large bowl, add blended blueberries.
Add the whipped proteins and mix until a homogeneous consistency is obtained.
Bake in a waffle iron
Komentarze
Prześlij komentarz