
Składniki:
- 150 g masła bez laktozy
- 150 g mąki kokosowej
- 120 g cukru kokosowego
- 4 jajka bio
- szczypta soli
- szczypta proszku do pieczenia
- 50 g kakao ciemnego
- 50 ml napoju owsianego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- śmietana 30% bez laktozy
- 125 g borówek
Przepis:
Masło pokroić na kawałki i rozpuścić w garnku.
Do dużego naczynia wsypać mąkę, cukier kokosowy, sól, jajka, proszek, ekstrakt waniliowy, kakao ciemne, dodać roztopione masło i dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać napój owsiany, ponownie wymieszać.
Wyłożyć do formy, piec w nagrzanym piekarniku z termoobiegiem w 180 stopniach przez 20 minut.
Pozostawić w formie do wystygnięcia.
Na koniec można ubić śmietanę, posmarować wierzch i dodać świeże borówki :)
I gotowe :)
EN
Components:
- 150 g butter without lactose
- 150 g of coconut flour
- 120 g coconut sugar
- 4 bio eggs
- pinch of salt
- a pinch of baking powder
- 50 g dark cocoa
- 50 ml of oat drink
- 1 teaspoon vanilla extract
Additives:
- 30% cream without lactose
- 125 g of blueberries
Recipe:
Cut the butter into pieces and dissolve in a pot.
Pour flour, coconut sugar, salt, eggs, powder, vanilla extract, dark cocoa into the large dish, add the melted butter and mix thoroughly to obtain a uniform consistency. Add oatmeal, mix again.
Put into a mold, bake in a preheated hot air oven at 180 degrees for 20 minutes.
Leave it to cool down.
At the end you can whip the cream, smear the top and add fresh blueberries :)
And ready :)
Komentarze
Prześlij komentarz