Podobno najlepiej jeść jajka kilka razy w tygodniu. Jajka są pełnowartościowe, zawierają cenne witaminy i minerały. Jednak zbyt duża ich ilość w diecie może podwyższyć cholesterol. Dlatego wszystko z umiarem :)
Dzisiaj na śniadanie miałam chrupiące pełnoziarniste tosty z oliwą z oliwek, szparagi, jajka oraz kiełki jarmużu.
Takie śniadanie zapewni nam energię na cały dzień oraz na pewno nas nasyci.
Sezon na szparagi pomału się rozpoczyna, więc czym prędzej trzeba po nie sięgnąć, można je jeść bez ograniczeń w przeciwieństwie do jajek. Szparagi zawierają cenny kwas foliowy, wzmacniają układ odpornościowy, zawierają błonnik oraz inulinę, oczyszczają organizm z toksyn. Mają same cenne właściwości...
EN
Apparently, it's best to eat eggs several times a week. Eggs are wholesome, contain valuable vitamins and minerals. However, too many of them in the diet may increase cholesterol. That's why everything in moderation :)
Today for breakfast I had crispy wholegrain toasts with olive oil, asparagus, eggs and kale sprouts.
Such a breakfast will provide us with energy for the whole day and will certainly satisfy us.
The season for asparagus slowly begins, so you have to reach for it quickly, you can eat without restrictions as opposed to eggs. Asparagus contains valuable folic acid, strengthens the immune system, contains fiber and inulin, and cleanses the body of toxins. They have the same valuable properties ...
Komentarze
Prześlij komentarz