Orkiszowe Muffinki ze szpinakiem i mleczną czekoladą / Spelled Muffins with spinach and milk chocolate
Składniki:
- 200 g szpinaku świeżego baby
- 150 g masła bez laktozy
- 2 jajka
- 100 g czekolady mlecznej
- 100 g cukru trzcinowego nierafinowanego
- 270 g mąki orkiszowej tortowej typu 450
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przepis:
Czekoladę połamać i zblendować na drobne kawałki. Odstawić w misce. Szpinak opłukać i zalać wrzątkiem w garnku z otworami/sitku.
Do dużej miski wrzucić pokrojone na kawałki masło, jajka, cukier, mąkę, proszek do pieczenia. Całość zblendować na niskich obrotach. Szpinak odsączyć i wydusić z wody. Dodać go do miski z pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszać. Dodać kawałki czekolady i wymieszać całość.
Piec w 180 stopniach (termoobieg) około 30 minut.
Pozostawić do ostygnięcia.
Components:
- 200 g fresh baby spinach
- 150 g butter without lactose
- 2 eggs
- 100 g milk chocolate
- 100 g of unrefined cane sugar
- 270 g of 450 type spelled flour
- 2 spoons of baking powder
Recipe:
Crush the chocolate and blend it into small pieces. Set aside in a bowl. Rinse the spinach and pour the boiling water in a pot with holes / strainer.
Put into a large bowl, cut into pieces butter, eggs, sugar, flour, baking powder. All blend at low speed.
Sprinkle the spinach and squeeze out of the water. Add it to the bowl with the other ingredients. Mix thoroughly. Add the chocolate pieces and mix the whole.
Furnaces 180 degrees (hot air) about 30 minutes.
Allow to cool.
Komentarze
Prześlij komentarz