Składniki:
- 380 g marchewki
- 330 g mąki
- 180 g cukru muscovado
- 170 g oleju
- 3 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżka kakao
- 2,3 łyżki przyprawy do piernika
Marchewkę myjemy, obieramy i ucieramy na drobne paseczki. Przekładamy do miski.
Bierzemy inną dużą miskę i wbijamy jajka, dodajemy cukier i olej i ubijamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy startą marchewkę i mieszamy całość. Dodajemy przesianą mąkę, proszek, sodę, kakao, przyprawę do piernika i wszystko mieszamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Wykładamy do formy 20x20 z papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 stopniach przez około godzinę i 10 minut. Można dodać na wierzch lukier lub polewe z czekolady.
EN
Components:
- 380 g carrots
- 330 g flour
- 180 g of muscovado sugar
- 170 g of oil
- 3 eggs
- 1 teaspoon of baking powder
- 1 teaspoon of baking soda
- 1 tablespoon of cocoa
- 2.3 tablespoons of gingerbread spice
Wash the carrots, peel and grind on small strips. We translate to the bowl.
We take another large bowl and stick eggs, add sugar and oil and beat until a homogeneous consistency. Add the grated carrot and mix the whole. Add the sifted flour, powder, baking soda, cocoa, gingerbread spice and mix everything until you get a homogeneous consistency.
We put in a 20x20 form with baking paper.
Bake at 170 degrees for about an hour and 10 minutes.
You can add frosting or chocolate topping to the top.
- 380 g marchewki
- 330 g mąki
- 180 g cukru muscovado
- 170 g oleju
- 3 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżka kakao
- 2,3 łyżki przyprawy do piernika
Marchewkę myjemy, obieramy i ucieramy na drobne paseczki. Przekładamy do miski.
Bierzemy inną dużą miskę i wbijamy jajka, dodajemy cukier i olej i ubijamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy startą marchewkę i mieszamy całość. Dodajemy przesianą mąkę, proszek, sodę, kakao, przyprawę do piernika i wszystko mieszamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Wykładamy do formy 20x20 z papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 stopniach przez około godzinę i 10 minut. Można dodać na wierzch lukier lub polewe z czekolady.
EN
Components:
- 380 g carrots
- 330 g flour
- 180 g of muscovado sugar
- 170 g of oil
- 3 eggs
- 1 teaspoon of baking powder
- 1 teaspoon of baking soda
- 1 tablespoon of cocoa
- 2.3 tablespoons of gingerbread spice
Wash the carrots, peel and grind on small strips. We translate to the bowl.
We take another large bowl and stick eggs, add sugar and oil and beat until a homogeneous consistency. Add the grated carrot and mix the whole. Add the sifted flour, powder, baking soda, cocoa, gingerbread spice and mix everything until you get a homogeneous consistency.
We put in a 20x20 form with baking paper.
Bake at 170 degrees for about an hour and 10 minutes.
You can add frosting or chocolate topping to the top.
Komentarze
Prześlij komentarz