Lazurowa tarta
Miałam perfekcyjny plan na tę tartę, wiedziałam że kolorem będzie zachwycać.
Przede wszystkim chciałam spróbować czegoś nowego i innego :)
Wyszło jak wyszło, ale do odważnych świat należy :)
I na pewno wkrótce udoskonalę mój przepis :)
Ale z góry zaświadczam, że jest naprawdę smaczna a kruche ciasto rozpływa się w ustach :)
Przepis na ciasto:
75g masła
60ml wody
150g mąki bio pszennej
szczypta soli
Całość wyrabiamy do uzyskania spójnej masy a potem wałkujemy :)
Pozostałe składniki:
Kasza manna 8 łyżek + 500ml mleka ryżowego
Galaretka 1 paczka
Owoce
EN
Azure tart
I had a perfect plan for this tart, I knew that it would delight with color.
First of all, I wanted to try something new and different :)
It came out as it came out, but to the brave world it should be :)
And I will certainly improve my recipe soon :)
But in advance I certify that it is really tasty and the short pastry melts in your mouth :)
Cake Recipe:
75g butter
60ml of water
150g of wheat flour
pinch of salt
The whole is made to obtain a coherent mass and then we roll it :)
The other ingredients:
Semolina 8 tablespoons + 500ml rice milk
Jelly 1 pack
Fruits
Komentarze
Prześlij komentarz