Składniki:
110 g zmielonych orzechów (orzechy włoskie, nerkowce, migdały)
100 g masło bez laktozy
2 jajka bio
1 łyżeczka proszku do pieczenia
130 g mąki owsianej
30 g syropu ryżowego
130 ml napoju owsianego
szczypta soli
50 g daktyli suszonych namoczonych we wrzątku na 10 - 20 minut
+ czekoladki 60 g
Przepis:
Masło rozpuścić. Przelać do dużego naczynia, dodać zmielone orzechy i resztę składników. Delikatnie zblendować. Dosypać czekoladki i wymieszać. Ciasto przełożyć do foremek. Posypać z góry resztą czekoladek.
Piec w 180 stopniach (termoobieg) przez około 30 minut :)
EN
Ingredients:
110 g ground nuts (walnuts, cashews, almonds)
100 g lactose-free butter
2 bio eggs
1 teaspoon of baking powder
130 g of oat flour
30 g of rice syrup
130 ml of oat drink
pinch of salt
50 g of dried dates soaked in boiling water for 10 - 20 minutes
+ chocolates 60 g
Recipe:
Melt the butter. Pour into a large dish, add the ground nuts and the rest of the ingredients. Blend gently. Sprinkle the chocolates and mix. Put the dough into molds. Sprinkle the rest of the chocolates in advance.
Bake at 180 degrees (hot air) for about 30 minutes :)
Komentarze
Prześlij komentarz