Składniki:
100 g masła bez laktozy
200 g świeżego szpinaku baby
300 g mąki pszennej bio typ 550
80 g cukru trzcinowego
2 jajka bio
1 łyżeczka proszku do pieczenia
liście z około trzech gałązek świeżej mięty
szczypta soli
100 g czekoladek mlecznych
Przepis:
Masło roztopić. Szpinak, miętę zblendować. Dodać do nich masło, jajka, ponownie zblendować. Dodać proszek do pieczenia , cukier, sól oraz mąkę. Całość zblendować aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Do uzyskanego ciasta wsypać pół porcji czekoladek i delikatnie wymieszać. Przelać do foremek i resztę czekoladek wysypać na górze.
Piec w 170 stopniach przez około 20 minut
Wychodzi około 12 muffinek
EN
Ingredients:
100 g butter without lactose
200 g fresh baby spinach
300 g organic wheat flour type 550
80 g cane sugar
2 organic eggs
1 teaspoon of baking powder
leaves with about three sprigs of fresh mint
pinch of salt
100 g milk chocolates
Recipe:
Melt the butter. Blend spinach and mint. Add butter and eggs to them, blend again. Add baking powder, sugar, salt and flour. Blend the whole until smooth.
Pour half a portion of chocolates into the obtained dough and mix gently. Transfer to molds and pour the rest of the chocolates on top.
Bake at 170 degrees for about 20 minutes
About 12 muffins come out
Komentarze
Prześlij komentarz